Beskrivelse
Per Mare 2018 er lavet på 100% Viognier fra det solbeskinnede Toscana. Som de har for vane hos MonteRosola, er druerne håndhøstede og sorteret af flere omgange. Dette giver en høj druekvalitet og i sidste ende en vin af høj kvalitet.
Druerne kommer fra stokke, som vokser på en nordvendt mark i 430 meters højde. Dette er faktorer som minimerer varmepåvirkningen og dermed risikoen for overmodne frugter.
For at sikre vinen et så friskt udtryk som muligt, presses druerne under et lag af beskyttende gas. Druemosten flyder fra pressen og direkte ned i gæringsbeholderen. På vejen køles den ned til 10-12°C. I gæringsprocessen bruges kun naturligt gær fra druerne, og temperaturen holdes konstant på de 10-12°C.
Efter endt gæring, lagrer vinen 8 måneder på gærresterne og efterfølgende 12 måneder i flaske, førend den frigives til salg. Den har på intet tidspunkt fra pressningen til flasken mødt ilt. Per Mare 2018 er flasket i maj måned 2019.
Per Mare 2018 er et symbol på den unikke kvalitet MonteRosola søger med deres vine. Du møder en vin rig på aromaer og med stor kompleksitet. I næsen opleves modne citrusfrugter, gule stenfrugter og florale noter. Smagen er intens med yderligere aromaer i form af honning og mineralitet. Indtrykket afsluttes med en lang eftersmag af de forskellige aromaer.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.