Beskrivelse
Hvad får en mand til at købe 2 hektar vinmarker indenfor Brunello di Montalcino appelationen for derefter at trække dem ud (og dermed reducere værdien af vinmarkerne betragteligt), så han kan lave sin helt egen vin fra bunden uden indblanding fra nogle instanser overhovedet?
Grigeiro NUAO 273 er historien om den ultraseriøse og meget pertentlige winemaker, Stefano Arborea, og hans ønske om at lave den perfekte vin.
Der er på ingen måde gået på kompromis i fremstillingen af denne vin, og den produceres kun i meget begrænsede mængder og kun i de allerbedste årgange.
NUAO 273 er lavet på et blend af Sangiovese, Merlot og Cabernet Franc, og vel at mærke to kloner af hver druesort. Det er et ufravigeligt krav af Stefano, for at skabe den perfekte blanding af de ønskede aromaer.
Druerne er naturligvis håndhøstede, og stokkene de vokser på står 310-350 m.o.h. Vinmarkens eksponering er syd/sydvest.
Efter macerationen, som sker under temperaturstyrede forhold, er tilendebragt, lagres vinen 18 måneder i 225 liters franske egetræsfade, som er brugt en eller to gange. Derefter ligger vinen yderligere mindst 8 måneder på flaske, inden den frigives til salg.
Ønsker du at drikke vinen nu, bør du åbne den 12-24 timer før den skal nydes. Endnu bedre, så lad den ligge 10+ år på langs i kælderen, og åbn den derefter til en speciel lejlighed.
Rigtig god fornøjelse!
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.