Beskrivelse
Druerne til Leconfield Coonawarra Chardonnay er høstet tidligt om morgenen, for at bevare friskheden fra nattens kølige temperaturer.
Efter ankomsten til vineriet, er de kommet i pressen og presset med det samme og direkte ned i franske egetræsfade.
Det mest af vinen er tappet fra den såkaldte free-run juice, men små 6% af skånsomt presset juice er tilføjet til sidst.
Den naturlige gæring starter efter 3-4 dage, og efterhånden som gæren er fortæret, tilsættes en smule fremstillet gær til at færdiggøre gæringsprocessen.
Den malolaktiske gæring er sket samtidig med den første gæring, og i løbet af de 8 måneders lagring er de døde gærceller omrørt for at tilføje struktur og yderligere kompleksitet.
Leconfield Coonawarra Chardonnay øser ud af modne tropiske frugter i skøn forening med aromaer fra gæren, samt en afstemt grad af vanilje fra den franske eg.
Vinen opleves med medium kropsfylde, og en vedholdende finish med en fin, mineralsk syre.
Du kan sagtens drikke vinen allerede nu, men du vil blive belønnet med endnu flere dejlige smage, hvis du lader den ligge 3-5 år på langs i kælderen.
Hvis du planlægger at spise lasagne, laks eller en salat inspireret fra området omkring Middelhavet, så vil Leconfield Coonawarra Chardonnay være en fremragende ledsager. Du kan også knappe den op og nyde den i al sin enkelhed uden tilstødende mad.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.