Beskrivelse
Primo Passo er et blend af Grechetto, Manzoni og Viognier fra det solbeskinnede Toscana. Som de har for vane hos MonteRosola, er druerne håndhøstede og sorteret af flere omgange. Dette giver en høj druekvalitet og i sidste ende en vin af høj kvalitet.
Druerne kommer fra stokke, som vokser på en nordvendt mark i 430 meters højde. Dette er faktorer som minimerer varmepåvirkningen og dermed risikoen for overmodne frugter.
For at sikre vinen et så friskt udtryk som muligt, presses druerne under et lag af beskyttende gas. Druemosten flyder fra pressen og direkte ned i gæringsbeholderen. På vejen køles den ned til 10-12°C. I gæringsprocessen bruges kun naturligt gær fra druerne, og temperaturen holdes konstant på de 10-12°C.
Efter endt gæring, lagrer vinen 8 måneder på gærresterne og efterfølgende 12 måneder i flaske, førend den frigives til salg. Den har på intet tidspunkt fra pressningen til flasken mødt ilt. Primo Passo er flasket i juni måned 2019.
Primo Passo er et symbol på den unikke kvalitet MonteRosola søger med deres vine. Du møder en vin rig på aromaer og med stor kompleksitet. I næsen opleves modne abrikoser, fersken, citronskal og noget mineralsk i skøn forening med nogle søde krydderier fra faddet. Her er en vin med personlighed, hvor indtrykket afsluttes med en silkeblødhed og balancere, som sjældent set. Indtrykket afsluttes med en lang eftersmag af de behagelige aromaer.
Hvad siger anmelderne om vinen?
Anmelderne er ikke i tvivl!
Primo Passo er endnu en hvidvin fra MonteRosola, som falder i deres smag (og lidt til). Følger du linket herunder, og ser hvad Vivino’s brugere siger om vinen, er billedet det samme. Her har vi med en vin at gøre, som ligger i den absolutte top, og endda til en overkommelig pris.
“The finish is subtle and long. I’m a big fan.” – Decanter, 93 points
“An intense, silky feel to this white blend, with aromas of red peach, citrus and minerals. Medium to full-bodied with a round, almost oily feel to the palate. But there is plenty of focused fruit to cut through and give a driven, savory finish.” – James Suckling, 92 points (årgang 2019)
“Creamy peaches and just a suggestion of creme brûlée. Round and silky, fills all corners of the mouth, pressing with gentle, persistent weight. There is an innate spiciness that tingles through the fullness of peach. Mandarin peel and citrus leaf give edge to the largesse. Beautifully balanced, patrician, long spicy finish.” – Jancis Robinson
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.